Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2019 09:09 - квадратната "кръгла маса"...
Автор: codetroina Категория: Музика   
Прочетен: 545 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 и  гладката.. Тръноффска..лепотица.....


Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Квадратната "кръгла маса" на България
50 години контрареволюции
12.2018

През 2019 г. се навършват 30 години от началото на контрареволюцията в България, започнала с 10-ноемврийския преврат и "узаконена" от незаконните решения на така наречената "кръгла маса".

Но българската пародия с тази историческа мебел беше, че той беше квадратен. И оттогава изчисляваме квадратурата на кръга.

Кукловодите бяха събрали на тази маса хора от "кол и въже". Целта не беше нито "преустройството на социализма", нито "демократизирането на България". Целта беше нейното унищожение.

И вече 30 години България тича около тази квадратна "кръгла маса", която продължава да е във вашия дом, въпреки че отдавна искате да я изхвърлите през прозореца.

Погледнете ги на тази забравена вече снимка. С малки изключения те ще останат в груповата снимка на "криминалистите", извършили убийството на България.

Заченатата на тази маса контрареволюция докара на политическата сцена странни личности, които се разделиха на "ляво" и "дясно", създадоха утопията на някакъв плурализъм, унищожиха естествената политическа еволюция и се превърнаха в огромен политически тумор.

Това е нулевата политическа класа на България. Повечето от тях бяха случайно изтласкани от "кръстниците", които ги избираха според мизерния им личен интелект, за да не могат да разберат своята манипулираност. Без заслуги и професионална подготовка повечето от тях се оказаха зловещи дебютанти в процеса на демократизирането. Мислеха само как да напълнят своите гуши. И започнаха люта битка за кресла и столчета.

След 1990 г. тези маргинали се превърнаха в псевдоелит. Имаха потенциал само за едно нещо – за тотален разгром на България, хвърлил я в пропастта на нищетата, разрухата, разграбването, престъпността.

Откъде дойдоха тези хора? От мафиотски групировки. Поради това се превърнаха в политическа и икономическа мафия, дребни войничета (picciotti) на кръстниците.

Тази мафия, прикриваща се с "прехода", успя да открадне парите на обществото и натрупаното национално богатство. Както всяка мафия, така и тази се превърна в единна политическа власт.

Защо днес никой не се сеща за кръглата маса? Защо никой не отбелязва нейните годишнини? Защо не викат "ура"?


image

Защото нямат какво да отбележат. Всъщност имат.
Постижението им е невероятно – да ликвидираш държавата, да разграбиш всичко, да унищожиш земеделието, да докараш народа до най-ниската демография в цялата му история, да създадеш банки-бандити, които след това да ликвидираш без да има виновен, да унищожиш огромна външна търговия, да приватизираш за стотинки основни фондове за милиарди долари, да навиеш инфлация, измерваща се с хиляди пъти, да докараш милиони човешки създания до ръба на пропастта, да ликвидираш всички социални постижения, да издигнеш престъпността до равнището на американските телевизионни трилъри, да изкараш наркотрафика на улиците, да унищожиш образованието, да редуцираш човешкия живот до битка за оцеляване...
 

Заради това, тя не беше "рефолюция", т.е. реформа и революция на системата.
Това беше контрареволюция без прецедент, защото човечеството нямаше такъв случай да се връща в еволюцията от една по-напреднала социална система към вече отминал етап.

Заради това и трагедията е безпрецедентна, а контрареволюцията продължава с двата си полюса: на единия – нахлуването на бедността в домовете на огромното мнозинство от българите, а на другия – появата на олигарсите и клептокрацията.

В началото контрареволюцията умело укриваше истинското си лице, маскирана като "демокрация", "пазарна икономика", "плурализъм". За съжаление нямаше кой да каже, че демокрацията във всяко класово общество е велика илюзия. Парадоксът на началния етап на контрареволюцията беше, че в нея участваше мнозинството, избрано в бюлетината на Българската социалистическа партия. Въпросът е как и защо представителите на една партия, утвърдила се като носител на социалния идеал, направи такъв завой и насочи страната в противоположното направление.

Началният етап беше от десетоноемврийския преврат до гласуването на новата конституция на 21 юли 1991 г. Социалистическото мнозинство в парламента гласува буржоазна конституция, а смяната на политическата власт стана "кръглата маса", която със задкулисните си договорености замени "бойното поле" на историята.

След това започна нов етап на контрареволюцията – на осъществяването на нейните цели.

С перестройката беше постигнато онова, което Западът не успя да постигне със Студената война. Наивно е да мислим, че антикомунизмът на Горбачов се появи в един миг. Кой е казал, че тази революция не може да има своите Дантон и Фуше.

На 10 ноември 1989 г. в България започна контрареволюцията, продължаваща и до днес

  ..............!!!!........

Заради това продължаваме да изчисляваме квадратурата на "кръглата маса" с бандитизма, грабежа, безработицата, кризата, аферите, несправедливостта, отмирането.

Сега, когато ще се навършат 30 години от тези трагични за страната събития, повечето българи са убедени, че онези, които седнаха на тази маса преди три десетилетия продължават да седят на нея и днес вкопчили се трескаво като престъпни политносталгици.

Едва ли някой може да даде отговор каква система се изгражда в България след 1989 г. Едва ли ще се намери човек, който ще твърди, че това е жизнеспособно.

Ако все пак има някаква дефиниция на ставащото у нас, то е социал-икономическо потвърждение на дарвинизма за оцеляването на по-силния чрез бандитизъм и паразитизъм. Но те твърдят, че това било демокрация.

Нищо подобно. Демокрацията преди всичко е за мнозинството. Но през последните години България се управлява от малцинства.


/със съкр...

 image




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. saankii - хайде,бе..тук има...
12.01.2019 10:21
около 30% либерал пИ-дираЗ..
що не викате..Ураа!!?
цитирай
2. milady - герм тигър е тотално крейзи,
12.01.2019 11:30
с няколко женски профила..
оглеждайте се, бе мили..наши мъЖове..
за ташак ставате, не че не сте..
тръноффската..тиква я..знаем..колко И акълО

Ивета Димитрова е ФЕЙК!
цитирай
3. codetroina - не ви разбирам...
12.01.2019 13:35
уважаеми колеги..защо обичате да живеете в лъжа и измами?!
не ви разбирам..,или, май ,дааа..

слушай, делянчо бърборанчо,
да има ..веселие и радост, е полезно, даа..
но,да се толерира лудост, и инфантилиЯ
всеки Божи ден на гърба на ..другия..
не е предимство, ако имаш малко акъл, да схванеш
това твоето е ..пеНдалско и срамно..затова пиша редовно
, и ще пиша...даже и по Небето..
Постинг: Обещания неспазени…
Автор на постинга: lexparsy
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: codetroina
Категория: Музика
Прочетен: 425851
Постинги: 139
Коментари: 1426
Гласове: 682
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031